Khamis, 16 Januari 2014

Jalan-Jalan : RUMAH TERBALIK SABAH

Assalamualaikum 

Okeh, ni adalah entry lapuk yg MA perap, sebab nak kasi jeruk hahaha

letaknya rumah terbalik ni adalah di Tuaran Bypass, tepi jalan je. senang nak locate.

oh ye, masuk ni ada bayaran tau, masa mula-mula beroperasi je free.

bayaran:
RM10/adult
RM5/12yrs kebawah
FREE untuk baby

kalo tak silap untuk foreigner lg dorang caj mahal..MA dah tak ingat berapa RM



ini pandangan kalo kite masuk dari pintu masuk ehehe time ni kite tengah tunggu giliran nak masuk sebab sekali masuk cuma boleh 10 orang je. limited sangat.



adel sendiri dah eksaited sangat sampai tak sempat nak tengok kamera. MA dah balik2 panggil tp dia tak layan. last2 babah nye je lerrrr ehehe

dari kiri: bapa, mama, MA, adel zhafran, en. suami tercintaaa
sempat ambik gambar dgn bapa dan mama berlatarbelakangkan rumah terbalik. suami kiteee paling tinggi ehehe nasib baik ada adel temankan babah, jd takde lah babah nampak tinggi sorang2.... :D


pelengkap hidup ^_^ alhamdulillah.. adelzhafran & en.suami


jangan tak tau, garaj nye pun terbalik. dan kereta tu adalah kereta realllll. bukan tipu.. 

dari kiri: amin(adik bungsu), bapa, mama, jiji(adik perempuan MA) dan abang
dah puas pusing2 kawasan luar, tibalah giliran kami... ehehehe


ni la MA malas kalo nak ambik pic dorang.. masing2 buat gaya sendiri tanak tengok kamera.. last2 snap je laaaa, asalkan ada nak d buat kenangan.. haha

MA FAMILY POTRAIT
okayyy fineee.. adel tak berapa nak sporting.. tanak pandang kamera T_T mumy n babah je la syok sendiri nampaknyeeeeee 

dah puas ambik gambar di luar baru lah kami masuk. maaf ye, kat dalam dilarang ambik gambar huhu sedih mulanya, tp mungkin mereka nak kekalkan ke-xclusive-an nyaaaa.. so kalo korang nak tau camana rupa dalam tu boleh datang dan tengok sendiri ^_^

muka penat adel zhafran
dah selesai, semua penat. singgah tandas dulu buang apa2 yang patut sebab pasni nak pulangggg rehat. penatttt

sebenarnya dah lama MA berhajat nak p rumah tebalik ni since MA bujang lg hahaha tp dah ada anak satu baru sempat ditunaikan oleh suami tercinta.. tq babah sayang.. love u more

okeh.. sekian travel log MA... ehehehe

untuk maklumat lanjut, korang boleh je p laman web RUMAH TERBALIK SABAH

7 ulasan:

  1. Wahhhh. iday pon ada artikel pasal rumah terbalik ni. Hehehe.

    http://www.virtualmalaysia.com/rumah-terbalik-upside-down-house-sabah/

    BalasPadam
    Balasan
    1. ada masa nnt boleh lah datang sini jenjalan :)

      Padam
  2. wah beznye..nak jugak ke situ..belum kesampaian
    sume yg dtg situ sure begambo situ..kan lain drpd yg lain

    BalasPadam
    Balasan
    1. yep.. dalam penerangan pun dia gtau rumah terbalik tu yg ke4 d dunia.. hehe..ada masa datang lah.. best :)

      Padam
  3. nice la rumah ni..masuk wishlist untuk pelancongan hehe =))

    BalasPadam
    Balasan
    1. yep. pengalaman yg sgt2 beshhh.. xyah p luar negara, dalam negara pon ada :)

      Padam
  4. Tak tau lagi bila nak sampai sabah kancil terbalik tu memang famous kan huhu...

    BalasPadam